Adresimiz

Ergenekon Mah. Cumhuriyet Cad. Güner Han No:149 D:3 K:3 - Şişli / İstanbul

Pasaport İşlemleri

Türkiye Pasaport Harç ve Defter Bedelleri Harç Bedeli Defter Bedeli Toplam 6 AY 120,1 TL 94 TL 214,1 ...

Detaylı Bilgi

Pasaport İşlemleri

Vize Tablosu

Vize başvurunuzu olabildiğince erken bir tarihte (örneğin, bir ay öncesinden) yapmanız tavsiye edili ...

Detaylı Bilgi

Vize Tablosu

Vize İşlemleri

  • Shengen Vize Adımları

    Schengen Vizesi Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
    Bu vizeyi almak isteyen Türk vatandaşları, Schengen ülkeleri arasında bulunan ülke konsoloslukları aracılığı ile alınan vize için, söz konusu ülkeler arasında serbest geçiş hakkı kazanacaklardır. Bu vize sayesinde son 6 aylık bir süre zarfında toplamda 90 günlük ikamet hakkı bulunmaktadır. Vize başvuru sonucu yaklaşık bir hafta içerisinde olumlu ya da olumsuz sonuçlanmaktadır. Vize harç ücreti yetişkinler için 60 euro çocuklar için 35 eurodur. Başvuruların bireysel olarak yapılması gerekir, aksi takdirde işleme alınmaz. 

    Schengen Ülkeleri
    Bu ülkeler son katılanlar ile beraber; Belçika, Almanya, Danimrka, Estonya, Fransa, Finlandiya, Hırvatistan, İzlanda, Yunanistan, İtalya, Liechtenstein, Letonya, Litvanya, Malta, Lüksemburg, Hollanda, Avusturya, Norveç, Polonya, İsveç, Portekiz, İsviçre, Slovenya, Slovakya, İspanya, Macaristan ve Çek Cumhuriyetidir. Romanya, Bulgaristan ve Kıbrıs Cumhuriyeti ise sırada bekleyen ülkeler arasında yer alıyor. 

    Schengen Vizesi İçin Gereken Evraklar
    Bu evraklar schengen vizesi sağlayan birlik tarafından belirlenmekte olup, duyuru yapmak şartıyla istediği gibi değişiklik yapma hakkına sahiptir. Bu evraklar; Geçerli seyahat belgesi, vize talep formu, biyometrik fotoğraf, seyahat sağlık sigortası, uçak bileti ve diğer biletler, konaklama rezervasyonları, eğer turla gidilecekse ilgili belgeler, gelir belgesi, davetiye ve dilekçedir. Bütün evraklar tamamlandıktan sonra herhangi bir schengen ülkelerinden bireysel başvuru yapılması sureti ile başvuruya başlanır. Bu başvuru sırasında başvuru ücreti de ödenir. Başvuru tamamlandıktan sonra belirtilen iletişim bilgileri aracılığı ile konsolosluk tarafından olumlu ya da olumsuz olarak bir geri bildirim sağlanacaktır. Başvurunun olumlu sonuçlanması durumunda konsolosluğa giderek gederek gerekli evraklar alınıp seyahate başlanabilir. 

  • Ulusal Vize Adımları

    “Ulusal vize (D tipi), vizeyi veren  ülkenin topraklarında 90 günü aşan kalış süreleri için geçerlidir. İtalya için örnek vermek gerekirse,  ailevi nedenler, iş ve üniversite eğitimi için verilen bir vize tipidir. “Ulusal vize”, geçerli olması koşuluyla, Schengen Antlaşması'na dahil diğer ülkelerde (Schengen alanı) her altı aylık bir dönem için en fazla 90 gün serbest dolaşım olanağı sağlamaktadır.

  • Gerekli Formlar

    Vekaletname(Yetkilendirme)
    Parmak izi vermesine gerek bulunmayan başvuru sahiplerinin, 3. şahıslara başvuru işlemlerini yaptırabilmesini sağlayan yetkilendirme formudur.

    Turistik Davet Mektubu
    Turistik veya Aile / Arkadaş ziyareti amacıyla yapacağınız başvurularda davet eden kişi tarafından doldurularak faks veya mail yolu ile belgelerinize eklenmesi gereken formdur.
    .

  • Gerekli Evraklar Nelerdir?

    Tüm Dünya ülkelerinin, başvuru formları, bilgileri ve gerekli evraklarının listesi günceldir. Hangi ülkede seyahat etmek istiyor iseniz tıklayıp gerekli bilgileri edinebilirsiniz. Sonrasında randevu bölümümüzdeki formu doldurarak cevap bekleyiniz.

Vize Seçenekleri

HABERLER

15 Mart
2019

Pakistanda E-Vize Dönemi

Başbakan İmran Han'ın katıldığı törenle açıklanan yeni vize rejimine göree-vizeilk olarak Türkiye, Malezya, Çin, ABD ve ...

DETAY

15 Mart
2019

İran ile Irak arasında ücretsiz vize kararı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ninİletişim ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Yardımcısı Berviz İsmaili, sosyal medya hesab ...

DETAY

20 Aralık
2018

Rusya, E-Vize testlerine başladı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova tarafından yapılan basın toplantısında, uzun süredir hazırlıkları süre ...

DETAY